Futókalandjaink

A kihívás napja májusban

2018. június 07. 22:48 - Csapó Ágnes

Van egy sport közösségünk az edzőtársakkal a Sportoljma oldalon ahol meghirdették a kihívás napja alkalmából a kihívás hónapját. A kihívás napja 1982-ben indult el, két kanadai város vezetői elhatározták,hogy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. Ez a nap 1991 óta kerül megrendezésre hazánkban. Első élményem, amikor még azt se tudtam mi ez pontosan, mikor általános iskolában kivittek minket a Deák térre és ott mindenféle ügyességi játékokat lehetett kipróbálni,például a hordó gurítás, mókás volt, főleg, hogy aznap nem kellett tanulni. Igen, a lényeg megmaradt. 

Ez a kihívás most másról szolt, szintén a játékosság a lényeg, az a csapat nyer, ahol az egyénekre lebontott sportolási idő a legnagyobb. Játszani szeretek, naná,hogy beneveztem és gyűjtöttem az embereket. Ami nem volt egyszerű, annak ellenére,hogy a sport szeretete és az edzőnk összefog minket, sokat kellett könyörögni és mondani,mondani,mondani,hogy jöjjenek és írják az eredményeiket. Hiszen a tét nem kevesebb, mint százezer forint. Nagyon jól jártam a tagjainkkal, akikről elárulhatom,hogy a legfiatalabb és a legidősebb volt a legkitartóbb és a legszorgalmasabb. Nyilván,ha elmegy az ember túrázni az nem 2 perc...

Nagyon egyszerű feladatot kaptunk, egy excel táblázatba kellett felvinni a sporttal töltött időnket, és egy nap se maradhatott sport nélkül. Ami a mi csapatunk esetében eléggé teljesíthetőnek tűnt, hiszen sokan jöttünk össze és mindannyian sokat mozgunk. Benő volt,hogy eltekert a munkahelyére 60 kilométert és még futott hozzá egy kicsit, mondjuk amúgy is készül a 70.3 triatlonra...

Izgultam nagyon, hogy vajon hogyan álljuk meg a helyünket, de egyszer csak jött az e-mail, hogy másodikok lettünk. Ami fantasztikus szerintem. Örülök,hogy ráleltem a lehetőségre és lettek tárasaim ebbe a játékba,mert játszani jó, edzeni szintén. 

Nyári tervek update: lesz egy éjszakai futás június 28-án, tervezzük,hogy megyünk. Addig pedig szépen edzegetünk tovább.

unnamed_9_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futokalandjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr314031410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása