Futókalandjaink

Tavaszi maraton Párizsban

2019. április 15. 20:47 - Csapó Ágnes

Öt év alatt a tizedik,innen gyorsulás várható.

Egyszer mikor a fejünkbe vettük, hogy autóval megyünk Párizsba, nem is gondoltuk, hogy izgalmas lesz. Mert hát, elmész aztán ott vagy. Eddig így volt, de itt??? Már egy ideje jöttünk befele a városba, az autósok tömege csak egyre nőtt, de a belső kerületek csak nem akartak előbukkanni. Persze, hiszen annyian laknak itt és a vonzáskörzetében, mint Magyarország teljes lakossága. Mindenhol sorok, és türelmetlen autósok hada. Na nem, mint otthon, sokkal hatványozottabban. Itt senki sem finomkodik, megy aztán kész, se felfestés, se jelzés sok helyen, első 5 perc után masszív pánik, hogy mi lesz itt még beljebb? Benő hamar felvette a ritmust, így sikeresen megérkeztünk az expóhoz, ahol a rajtszámát fel tudta venni, mi pedig stresszlevezetésként belevetettük magunkat rengeteg kiállító portékájának  kóstolásába és nézegetésébe.parizs_maraton_2019_04_14.jpg

Párizsban szeretnél megállni a házad előtt? Örülj, ha a szomszéd utcában találsz helyet, úgy a 10. kör után... Ha bamba vagy esetleg keresel valamit a szűk kis utcákon azonnal ledudálnak.Ezek után nem fogok panaszkodni a Várkerületre az tuti, bár a belvárosba előszeretettel megyek inkább biciklivel vagy gyalog, otthon nincs távolság.

A maraton napján Benő egyedül indult a rajthoz, ahol Fecó barátjával készült futni. Ez Rómában nem jött össze a gyomorrontás miatt, itt viszont végig együtt tudtak maradni és behúzták egymást a célba. Egy hét kevés a teljes regenerálódáshoz, nem futottak nagyon gyorsan. Rengeteg futó és szurkoló gyűlt össze, így szinte lehetetlen volt mozogni. Ha valaki a párizsi maratonon tervezi élete legjobbját futni, ne tegye. Egyszerűen nem lesz rá lehetősége, kivéve ha az első helyről rajtol. Viszont kárpótló a rengeteg szurkoló és mutatványos, utcazenész, kifejezetten tolonganak, hogy láthassák és szórakoztathassák a maratonistákat.

Milyen volt Benő futása? Korán indult és nagyon korán érkezett a reggeli hidegben, így sokat kellett várnia a rajtig. Miután találkoztak Fecóval pár kötelező kép után a rajtzónához mentek a Champs-Élysées-én. Annyira hideg volt, hogy egy földön talált pulóvert is magára húzott indulásig. Gördülő rajttal indultak, ami azt jelenti, hogy kerekesszékkel 8:06-ko,r az elit 8:09-kor indult és zónánként egymás után engedték őket, Benőék 9:30-kor indultak. és 4 óra 34 perc 58 másodperc alatt teljesítették ezt a Maratont. Mindketten pulzus alapon edzettek és ezen a versenyen Benő a Fecó pulzusához igazította a futását 30 kilométerig, onnan igyekeztek kicsit meghúzni. A frissítőpontok kellő távolságban voltak, hiányzott az izotóniás ital nekik és nem volt narancs így banánnal frissítettek és mézes sütit ettek közben. 25 kilométer után 5 kilométerenként magnéziumot evett,mert érezte kicsit, hogy a combja fárad. A szurkolók sok helyen elfoglalták a helyet a futóktól, néhol nagyon közel mentek és ezzel feltartották őket. nevtelen_terv_25.jpg

Míg a fiúk futottak, Petra, Jázmin, Zita és én a Diadalívnél kezdtünk a sétába, ahol azonnal megtámadtuk a kihelyezett mobil wc-ket. Egyszerűen muszáj megosztanom ezt az élményt, kellemes meglepetésünkre tisztaság és öko wc fogadott minket, fűrészporral. Egyszerűen le a kalappal a szervezők előtt, hogy kitették, és egyfolytában takarították, ahogy kijöttünk, mentek törölni. Ezt be lehetne otthon is vezetni, hiszen a szükség nagy úr. Champs-Élysées-en sétáltunk, nézegettük a kirakatokat és élveztük a napsütést a hideg ellenére. Kinéztünk egy pontot ahol kiállhatunk szurkolni a fiúknak és a mobil applikáción követtük  őket, így pontosan 5 perccel előttük megkerestük a legjobb helyet és vártunk, annyian voltak a futók, hogy majdnem lemaradtunk róluk. Ezután a cél felé vettük az irányt, ahol rémisztően sokan voltak. Itt képtelenségnek tűnt, hogy 2-300 méterrel a beérkezés  előtt várjuk őket és amint befutnak menjünk egymással szembe, nem találtuk volna meg egymást. Így beálltunk a kiengedőkapuhoz és vártunk.

A verseny után a szállásunkra jöttünk frissülni és ebédelni,mert annyi tésztát főztem pénteken, hogy Benőnek legyen energiája,hogy két napig ettük öten. Természetesen a fél konyhát hoztuk, Zita krumplit is pakolt, ha úgy alakul egy kis paprikás krumplit össze tudjunk dobni gyorsan. Kis pihenő után elsétáltunk az Eiffel-toronyhoz, ami a szállásunktól nem messze található. Párizs2 szabadidős beszámoló a következő részben. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futokalandjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr3214764284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása